Kültür – Eğitim

Kasabamızın Kültürü Tam anlamıyla iç ege kültüründen oluşmaktadır.Şivesi konuşma dili genelde kelimelerden r gibi harflerin kelimeden çıkartılmasıyla oluşur örnek : çıkarmak= çıkamak ,göstermek=göstemek gibi

yemek kültürüne gelince :

Çorbalar= hamur çorbası(sakala Çarpan), tarhana Çorbası, un Çorbası, Göce çorbası…

Pilavlar= Bulgur pilavı, patetesli pilav, Nohutlu pilav, mercimekli pilav,Pirinç pilavı….

sebze yemekleri: Isırgan otu kavurması, ilibada ve Pancar yaprağı bağ yaprağı dolması  biber dolması,patates yemeği taze fasulye bamya bakla , ……….

Hamur Çeşitleri: Bükme katmer şepit Hamırsız lokul Cızdırma pişi bazlama ……

kızartmalar : patates kızartması , biber kızartması, yumurtalı ekmek kızartması

Salatalar  : afıyan salatası pırasa salatası, karalahana salatasımarul salatası, dometes ssaltası,

Turşular: salatalık turşusu Dometes turşusu, kelek turşusu, biber turşusu, lahana turşusu….

tatlılar : ekmek kadayıfı,kabak tatlısı, kara helva  sütlaç aşure kurabiye……..

hoşaflar: Kuşburnu ezmesi, vişne hoşafı, kayısı hoşafı, üzüm hoşafı,

Düğün Yemeği Olarakta genellikle ;Etli  pirinç pilavı,  bamya çorbası Pide mercimek çorbası, Vişne hoşafı Baklava ikram edilmektedir.

Kasabamızdaki giyim tarzıda Tam manası ile Ege Kültürüne Dayanmaktadır.